U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ekadasi kokoscakejes van boekweitmeel

De ingrediënten voor 12 cakejes zijn:

   * 200 ml room

   * 150 gr. boekweitmeel

   * 200 gr. fijn gemalen oer- of palmsuiker

   * 2 theelepels bakpoeder

   * 50 gr. boter

   * 50 gr. geraspte kokos

   * 2 geprakte bananen en 1 hele banaan in plakjes

   * 6 bolletjes stemgember in plakjes

   * 100 ml. biogarde

   * 100 gr. gehakte geroosterde hazelnoten

Bakplaat voor 12 cakejes en losse papieren vormpjes

Oventemperatuur 170° C

Baktijd tussen de 20 en 30 minuten

Bereidingswijze:

Roer de room en het meel, de bakpoeder en de suiker door elkaar. Rooster licht de kokos in de roomboter totdat ze goudbruin is. Prak de bananen en meng met langzame hand de biogarde en vervolgens alle ingrediënten tot een glad beslag zodat de lucht er in blijft. Schep vervolgens de vormpjes vol en bak ze af in circa 20 minuten. Laat ze na het bakken 10 minuten rusten voor het serveren.

Versiertip: plaats wat plakjes banaan en gesneden stemgember op de cakejes vlak voor het serveren.

Ekādaśī is the mother of Kṛṣṇa- Bhakti, love and affection. If you do not follow ekādaśī, Kṛṣṇa- Bhakti will never come.