U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Panir- verse kaas van koemelk

De ingrediënten voor 3 tot 4 personen zijn:

   * 2 1/2 liter volle melk.

   * Om te stremmen 6 dl. biogarde yoghurt of zure wei of het sap van 2 citroenen

Bereidingswijze:

Breng de melk aan kook in een grote pan zodat de melk niet overkookt. Voeg als de melk kookt het stremsel toe en laat het mengsel opnieuw aan de kook komen. Zet vuur dan uit. Het vocht en de wrongel zijn dan van elkaar gescheiden. De wei heeft dan een licht groene kleur en wordt afgezeefd met  kaasdoek en bewaard voor een frisse lassi als drank bij maaltijd.

De kaas kan vervolgens hard of zacht worden afgekoeld. Als de kaas wordt gefrituurd is het raadzaam om de kaas in de kaasdoek te verzwaren zodat de wei er goed wordt uitgeperst. Na het afkoelen kan de kaas eventueel in blokjes worden gesneden.

De zachtere kaas kan makkelijk op smaak worden gebracht met zoete of hartige ingrediënten. Bij de hardere kaas kun je eventueel wat zout meekoken.

Ekādaśī is the mother of Kṛṣṇa- Bhakti, love and affection. If you do not follow ekādaśī, Kṛṣṇa- Bhakti will never come.