U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Warm fruit

Dit gerecht slechts licht gestoofd in een pan met een deksel erop is de keuze in de ochtend als de spijsverteringskracht nog niet optimaal is. In de Sattvishe - (Ayur)Vedische keuken is deze keuze voor de voeding als 1e melkproducten, als 2e fruit, als 3e groenten en als 4e granen en peulvruchten. Vooral de hardere bewaar fruitsoorten winnen aan verteerbaarheid.

De ingrediënten voor 3 tot 4 personen zijn:

   * 250 gr. druiven zonder pit

   * 2 stevige bananan

    * 2 mango's

   * de rode zaden van 2 granaatappels

    * 1 theelpel zeer fijn gehakte verse gemberwortel

   * 50 gr. oersuiker of palmsuiker

Na het schoonmaken van het fruit begin je allereerst de granaatappelzaden te verwarmen (sauteren) op een lage temperatuur met de deksel op de pan totdat ze beginnen te zweten. Ondertussen begin je de mango in blokjes te snijden en voegt die toe met de druiven en de zeer fijn gehakte gember. Als laatste voeg je de in plakjes gesneden bananen en de suiker toe.

Het spreekt vanzelf dat je naar hartelust kunt combineren.

Ekādaśī is the mother of Kṛṣṇa- Bhakti, love and affection. If you do not follow ekādaśī, Kṛṣṇa- Bhakti will never come.